concepte

La meva pràctica es basa en l’encontre, la pèrdua i la distància. Vaig començar a cosir com a mitjà per a sargir i mantenir allò que estava malmès o perdut.

La meva experiència com a extrangera, ha despertat un interès en el llenguatge. M'atreuen els aspectes físics i visuals de les paraules, i intento fer-les meves convertint-les en quelcom tangible; també m'interessa l'ambiguitat del significat, el gir poètic de la comunicació. La relació entre imatge i text és a vegades directa, on els objectes i les accions tenen una relació clara, altres enigmàtica, quan els objectes i els fets que no semblen tenir una relació obvia es troben en proximitat i creen noves capes de significat.

Vaig iniciar el meu projecte actual fent llibres, dibuixant, amb fil i grafit, una narrativa que s’esdevenia de manera natural amb les mateixes pàgines. Vaig decidir utilitzar fil, grafit i paper perquè aquests materials contenen la fragilitat i tangibilitat del tema d’una manera clara i conceptual.

Després d’un temps fent llibres, vaig comencar-me a interessar per l’elasticitat dels meus tòpics. Ara mateix estic en un punt on no busco una narrativa en seqüècia, sinó una presentació de manera sincrònica. Com a conseqüència, utilitzo ¨pàgines individuals¨, o fulls, que funcionen tant com a peces íntegres o com a part d’un grup.

Cada dibuix conté una certa temporalitat, és a dir, quelcom que ¨està passant¨més que quelcom que ¨és¨. La distància física entre dos o mes dibuixos, dóna una tercera dimensió a l’obra que és necessaria per a construïr significat. Per altra banda, hi ha un element de desarrelament quan un dibuix es presenta sol, i aleshores es crea un moment d’ansietat, com si quelcom més hagués de ser afegit bé abans, despés o durant el mateix dibuix. D’una manera o d’una altra, cada peça és un recordatori o evidencia d’un encontre.


Vaig néixer a Barcelona l’any 1974. Vaig estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona, on em vaig llicenciar l’any 1998. Aquest mateix any, me’n vaig anar a viure a Londres on vaig fer un Màster en Belles Arts a la universitat Central Saint Martins College of Art and Design l’any 2003. Després de breus estades a Hongria i Venècia, em vaig traslladar a Nova York, on visc i treballo des del 2005